De Collagekast, van bijzettafel tot vitrine of opbergkast

De collagekast

Het idee voor De Collagekast is ontstaan door de fotolijstjes die mensen in hun huis aan de muur hebben hangen. De losse lijstjes vormen samen een collage van foto’s, waardoor het één geheel wordt. Bovendien zit elke foto in het lijstje dat daar het best bij past.

Bij het opbergen van spullen is dit niet anders: sommige spullen berg je het liefst op in een lade, andere liever in een vitrine of misschien in een dichte boekenkast of opbergkast. Ondanks dat de vormen van de modules verschillend zijn, vormt de kast, door de keuze van het materiaal, vormgeving en de afmetingen van de modules, één geheel.

Materiaal

Het materiaal dat gebruikt is als basis voor het maken van de Collagekast is vurenhout, afkomstig van de legborden uit bijvoorbeeld de houten Bruynzeel en Lundia stellingrekken.

Niet iedereen heeft dezelfde spullen op te bergen. Daarom kan de kast samengesteld worden naar wens: van bijzettafeltje tot een compleet kabinet dat is opgebouwd uit een vitrinekast, boekenkast en ladeblok. Deze pagina laat een aantal uitvoeringen zien van de Collagekast die een keer gemaakt zijn (zie ook shop), en tekeningen die laten zien hoe de Collagekast ook samengebouwd kan worden.

Onderstaande afbeeldingen zijn voorbeelden van de Collagekast. Maar misschien staat jouw Collagekast er nog niet bij, omdat je bepaalde modules of kleuren mist die belangrijk zijn voor het invullen van jouw behoeften. In dat geval hoor ik graag wat je mist en hoe we dat in de Collagekast een plek kunnen geven!

Zoeken